Het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het Gardameer is tevens een zeer populaire vakantiebestemming, waar in de zomermaanden tienduizenden Nederlandse te vinden zijn. Het Gardameer heeft een vrij zacht klimaat, een fraaie natuur, veel schilderachtige dorpjes en is grotendeels omringd door heuvels en bergen. Deze combinatie van factoren maken van het Gardameer de geliefde bestemming die het nu is. Onder Nederlandse vakantiegangers is vooral de zuidoostelijke hoek zeer populair.

Er is veel te doen aan het Gardameer je kan een Vespatour doen, een bootje huren, er zijn motorroutes, je kan duiken, een citytrip maken, er zijn pretparken, je kan paardrijden, fietsen, wandelen, winkelen, vissen of doe een wijntour, en de Arena di Verona is zeker een bezoek waard! De markt die elke dag in een ander plaatsje is mag je zeker ook niet missen. Bekende plaatsen van het Gardameer zijn oa, Bardolino, Lazise, Peschiera del Garda, Torri del Benaco, Malcesine, Sirmione, Desenzano, kortom het Gardameer is heel veelzijdig! Voor meer info vraag ons!

Bezienswaardigheden

Funivia Malcesine Monte Baldo:
De Monte Baldo bergtoppen bieden een fantastisch uitzicht. Tevens zijn ze erg populair onder wandelaars,mountainbikers en paragliders. De mooiste manier om het hoogteverschil te overbruggen is met de kabelbaan, die in twee etappes naar een hoogte van een kleine zeventienhonderd meter klimt. 

Isola del Garda:
Het Isola del Garda is het grootste eiland in het Gardameer. Het eiland en de bijbehorende villa zijn officieel privébezit, maar sinds enkele jaren is het op gezette tijden open voor publiek. Hotels en campings langs het meer kunnen een dagexcursie voor je regelen waarbij je onder begeleiding van een gids een rondleiding kan krijgen over het prachtige landgoed. In de villa kan ook getrouwd worden met behulp van een weddingplanner. Voor meer info www.bruiloftinitalie.nl

Salò:
In het westen van het Gardameer ligt het mondaine plaatsje Saló. Hier dobberen plezierjachten in de haven en liggen luxe speedboats bij de terrasjes aan de waterkant aangemeerd. Je kunt er heerlijk flaneren over de prachtige boulevard, shoppen in de boetieks in het kleine centrum of een steengoede Italiaanse pizza eten met uitzicht op het blauwe, glinsterende water.

Sirmione:
De grootste bezienswaardigheid van Sirmione kun je niet missen het kasteel Rocca Scaligera. Het autovrije historische centrum van Sirmione kun je alleen bereiken via een ophaalbrug van de poort van het kasteel. Op het Piazza Carducci aan de westkant van het centrum vindt je de beste terrassen en vele winkeltjes, op maandagochtend is hier een markt met voornamelijk groente en fruit. Een bootje huren is ook erg leuk, je kan het bootje zelf varen of een gids inhuren die alle mooie plekjes laat zien.